- Bemutatkozás
A XXII. kerület? Hol van az? Biztos valahol Pesten, a többi "húszas" környékén. Ilyesfajta találgatásokkal bizonyára találkozik az, aki így teszi fel a kérdést a kerülettel kapcsolatban. Bezzeg, ha valaki azt kérdezi, hogy merre van Budafok, minden budapesti rögtön rávágná, hogy Budán, ott, ahol a bort és a pezsgőt "csinálják".
A szomszédos Nagytétényt is sokan ismerik, különösen az idősebbek közül, nemcsak a Rudnyánszky-kastély, hanem az itteni sertéshizlalda miatt. Annak idején, még a gőzvasút korában kétszer kellett felhúzni a déli vasúton közlekedőknek az ablakot: amikor átmentek az alagúton (a füst miatt) és amikor áthaladtak Nagytétényen (a szag miatt). Mára a füst is és a szag is a múlté.
34,3 négyzetkilométer területével a nagyobb budapesti kerületek közé tartozik (6. a sorban). Lakosainak és lakásainak a száma viszont a legkisebbek közé sorolja. (A 50-53 000 fős népességével a 20-21 000 lakásával a 21. a kerületek között.) Bár parkosított területei mindössze 364 000 négyzetmétert tesznek ki, nem szűkölködik zöld területekben, elsősorban a Tétényi-fennsík beépítetlen területeinek és a Háros-szigetnek köszönhetően.
Városunk
 

ECDL tanfolyamok
Start Oktatási Stúdió Kft. ECDL
Cégtudor
cegtudor.hu
Auchan - a sikermarket!
HyperLink
MAGYAR HÍRLAP
HyperLink
ECHO-FITNESS
HyperLink
HÍD TV
HyperLink
Fényreklám
HyperLink
Digi-Pro Kft.
HyperLink
REHAU ablakok
HyperLink
Leszokni a dohányzásról
HyperLink
Pátria TV
HyperLink
MEDICAL CENTER
HyperLink
Copyright (c) 2007. Cool Soft Kft. Minden jog fenntartva.