Budatétény
    Budatétény
Budatétény   - Oktatás
 
Kérem válasszon az alábbi alkategóriák közül:
egyéb felnőtt képzés
 
  egyéb
 
 Bogát&Bonó Kft.
Város: 1222. Budapest
Utca: Komáromi út 82. 3554
Telefon: 06 1 226-9540
Fax: 06 1 226-9540
Mobil: 06 20 227-4019
Weblap: www.aupairinfo.hu
E-mail: info@aupairinfo.hu
Tevékenységi körök:
        *  Oktatás - egyéb
        *  Utazás, üdülés - egyéb
Bemutatkozás:

Au pair – családsegítő program


    Az au pair (francia eredetű) szó (ejtsd: o per) jelentése:
1. cserealapon, kölcsönösen, 2. családtagként kezelt (pl. idegen nyelv tanulása céljából valamely országban háztartási munkát vállaló) személy.

    Ki lehet családsegítő fiatal, vagyis au pair?
Az a lány, vagy fiú, aki betöltötte a 18. életévét, büntetlen előéletű, jó egészségi állapotú, egyedülálló, a választott ország nyelvét alapszinten ismeri, tud kommunikálni.

    Mi a program lényege?
A fiatal – a fogadó család részévé válva – anyanyelvi szinten tanulhatja meg az adott ország nyelvét, járhat szervezett nyelviskolába vagy egyéb tanfolyamra. Megismeri egy másik kultúra szokásait, társadalmi életét. Elvégzi a hétköznapi, családsegítő teendőket, a fogadó családnál teljes ellátásban részesül és heti, vagy havi rendszerességgel zsebpénzt kap.

    Mit jelent a családsegítő teendő?
Például a fogadó család gyermekére/gyermekeire való felügyelet, otthoni gondozás, elkísérés az óvodába, iskolába, játszótérre stb. Háztartási teendők, például mosogatás, vasalás, takarítás, vagy egyszerűbb ételek elkészítése. Ezek a teendők heti 25–30 óra elfoglaltságot jelentenek. Bőven jut idő a nyelvtanulásra és a magánéletre is. Hetente két nap szabad és hat hónap után egy hét fizetett szabadság jár.

    Hogyan indul a program?
A jelentkezéskor részletes felmérést készítünk, ami tartalmazza a jelentkező fiatal adatait, képességeit, igényeit, elképzeléseit. Ezek ismeretében keressük meg a fogadó családokat. Optimális esetben két hét – egy hónap alatt létre jöhet a kapcsolat.
A jelentkezőt tájékoztatjuk a fogadó családról (szülők, gyerekek neve, életkora, foglalkozása, érdeklődési köre, a ház vagy lakás nagysága, a település adottságai, a nyelviskolák ismérvei, a családsegítő feladatok, a zsebpénz stb.).

    A személyes kapcsolatfelvétel, ismerkedés után a jelentkező fiatal és a fogadó család meghozza a döntését (ha nem jön létre a kölcsönös elfogadás, másik családot ajánlunk a fiatalnak). Később, a kinttartózkodás alatt is van lehetőség családot cserélni.

    Fontos tudni, hogy minden fiatalnak a külföldi partnerirodáink segítséget nyújtanak, probléma esetén hozzájuk kell fordulni. Irodánk a kinttartózkodást végig figyelemmel kíséri, a kapcsolat nem szakad meg.

Fényképek:

Városunk
 

ECDL tanfolyamok
Start Oktatási Stúdió Kft. ECDL
Cégtudor
cegtudor.hu
Auchan - a sikermarket!
HyperLink
MAGYAR HÍRLAP
HyperLink
ECHO-FITNESS
HyperLink
HÍD TV
HyperLink
Fényreklám
HyperLink
Digi-Pro Kft.
HyperLink
REHAU ablakok
HyperLink
Leszokni a dohányzásról
HyperLink
Pátria TV
HyperLink
MEDICAL CENTER
HyperLink
Copyright (c) 2007. Cool Soft Kft. Minden jog fenntartva.